Zeolit – Ce este și de ce poate detoxifia și curăța tenul ca nimic altceva

Acest articol reprezintă o traducere și adaptare după articolul “Zeolite: What It Is + Why It Can Detox & Cleanse Your Skin Like Nothing Else” de pe site-ul “www.mindbodygreen.com“scris de Kim Lewin-Reily.

 

“Nu multe ingrediente folosite și drept cosmetice încep cu litera Z, dar zeolitul are și este cu siguranță unul din lista A-urilor când vine vorba de frumusețe. Nu ai auzit niciodată de zeolit? Nicio problemă.

Zeolitul este un maestru al detoxificării.

Ce este?

Format acum mai bine de 300 de milioane de ani, zeolitul este un mineral în cea mai mare parte alcătuit din siliciu (cel de-al treilea element cel mai abundent din corpul uman) și tetraedru de aluminiu. (Deoarece zeoliții posedă o serie de proprietăți generale cu totul specifice și originale, determinând astfel o grupă aparte. Cercetările arată că structurile lor cristaline sunt formate din rețele tridimensionale, alcătuite din tetraedri de aluminiu, siliciu și oxigen. Acestea se deosebesc de alte structuri tridimensionale prin faptul că în ele golurile sunt reprezentate prin canale mai mari.) Există multe variații naturale, fiecare fiind unic pentru mediul înconjurător. Unii s-au format atunci când rocile vulcanice și cenușa au atins apa de mare; altele sunt variații ale apei dulci. În Australia, de exemplu, zeolitul este cunoscut și ca clinoptilolit și se consideră a fi unul dintre cele mai vechi depozite de acest gen din lume.

De ce să-l folosesc?

În ciuda numeroaselor eforturi pe care le depunem, este aproape imposibil să trăim o viață de-a dreptul sănătoasă. Toxinele și poluanții găsesc modalități de a se strecura în piele și în corpuri, deci este esențial să găsim un mod sigur și natural de a le elimina imediat. Aici intră în acțiune zeolitul.

Ca și alte substanțe vulcanice, zeolitul este un maestru al detoxificării. Are o abilitate extraordinară de a absorbi, reține, elibera și schimba diferite substanțe chimice, substanțe nutritive, toxine și ioni, în funcție de necesități, din corpul dumneavoastră. La fel ca și cărbunele activat, ajută la extragerea impurităților din piele și este chiar studiat ca o modalitate de a reduce și a stopa creșterea cancerului de piele la câini prin aplicarea locală.

Cum funcționeazã?

Zeolitul este unic prin faptul că structura sa celulară microporoasă, de tip fagure, este una dintre mineralele încărcate negativ ale naturii, ceea ce înseamnă că este capabil să atragă contaminanți încărcați pozitiv. În interiorul acestor cuști, “în cuști fagure”, încărcate negativ, pot fi găsite minerale sănătoase, cum ar fi potasiul. Zeolitul schimba mineralele sale sănătoase, încărcate negativ pentru orice contaminanți pozitiv încărcați pe sau în corpul vostru. Practic, acesta elimină lucrurile rele, înlocuindu-le cu lucruri bune.

Deoarece corpul dumneavoastră nu absoarbe zeolitul, poluanții pe care îi sugerează sunt îndepărtați în siguranță când îl spălați de pe piele.

Ce ar trebui să caut?

Acum că știți de ce adăugarea zeolitului în îngrijirea pielii este benefică, există câteva lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când căutați produse. Există o mulțime de mărci care folosesc zeolitul în măștile și curățarea tenului, dar dacă doriți să mergeți pe traseul DIY (do it yourself), zeolitul sub formă de pudră este cel mai ușor de utilizat.

Cu toate acestea, este incredibil de important să cumpărați numai zeolit ​​micronizat (de preferat clinoptilolit) de înaltă calitate, care a fost curățat în mod corespunzător și este 100% pur. Zeolitul este derivat din pământ și trebuie separat de alte minerale care apar în mod natural, dar nu sunt la fel de benefice.

Cum îl folosesc?

Există câteva moduri de utilizare ale acestui ingredient de tip all-star pentru piele:

  • Mască

    Într-o formă de pulbere fină, zeolitul face o mască detoxifiantă. Se amestecă 1 lingură de pulbere de zeolit ​​cu 2 linguri de apă pentru a forma o pastă. Se aplică pe față și se lasă să acționeze timp de o oră (cu cât mai mult, cu atât mai bine). Când o spălați, fiți pregătiți pentru o piele foarte moale și pori care sunt vizibil mai puțin vizibili! Se vor curăța profund porii și vă va ajuta la vindecarea oricăror pete existente.

 

  • Demachiant

    Se amestecă aceleași proporții, dar se spală după aproximativ un minut, astfel încât să nu se usuce pielea cu o utilizare zilnică. Pentru ceva mai hidratant, încercați să schimbați apa cu uleiul de față preferat. Urmează toner-ul și crema hidratantă.

 

  • Exfoliator

    Cu textura sa fină, ca de nisip, zeolitul este un exfoliant foarte delicat. Puneți 1 lingură de praf de zeolit ​​în palmă sau într-un un bol mic și folosind o perie moale (o perie kabuki este ideală), aplicați ușor pudra în piele în mișcări mici, circulare. Fiți atenți în jurul unor zone mai delicate (ochi, etc.) și nu inhalați pulberea. Apoi, pur și simplu spălați-vă fața cu apă caldă și un prosop moale, iar apoi stropiți fața cu puțină apă rece pentru a estompa inflamația.

Atunci când încercați pentru prima dată orice substanță de îngrijire a pielii, efectuați întotdeauna un test pe obraz sau pe gât înainte de utilizare pentru a testa dacă sunteți alergic.

Există multe, multe alte utilizări pentru zeolit, de la purificarea apei (în același mod în care este folosit cărbunele) pentru a ajuta organismul să atingă pH-ul optim al acestuia ușor alcalin.

Distrați-vă experimentând, iar pielea poate să ne mulțumească mai târziu!

Ca și în cazul oricărui ingredient nou, vă rugăm să vă asigurați că vă consultați înainte de utilizare.”

 

Varianta originală (în engleză) a acestui articol o puteți accesa aici:

https://www.mindbodygreen.com/0-21658/zeolite-what-it-is-why-it-can-detox-cleanse-your-skin-like-nothing-else.html

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

20 + 5 =